Tüm Yönleriyle Burun Estetiği

Burun estetiği diğer adıyla rinoplasti, burun şeklini değiştirmek veya burnu fonksiyonel açıdan iyileştirmek için yapılan bir estetik ameliyattır.

Burun estetiği diğer adıyla rinoplasti, burun şeklini değiştirmek veya burnu fonksiyonel açıdan iyileştirmek için yapılan bir estetik ameliyattır. Dünyada en fazla tercih edilen estetik operasyon olan burun estetiği ile burun kusurları iyileştirilir. Burun estetiği nefes alma problemlerini de ortadan kaldırır. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından yüzde altın oranı yakalamak ve daha rahat nefes alabilmek için burun estetiği iyi bir seçenektir. 

Burun Estetiği Nasıl Yapılır ?

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında ve iki farklı teknikle yapılır. Birinci yöntem, ameliyat kesileri burun içinden yapıldığı kapalı burun ameliyatıdır. İkinci yöntem ise açık burun ameliyatıdır. Bu teknikte burun içinden başlayan kesiler dışarıya doğru uzanır. Ameliyatın hangi yöntemle yapılacağına hastanın burun yapısına göre doktor karar vermektedir. 

Burun estetiği ameliyatını planlama sürecinde hastanın yaşı, cinsiyeti, cilt yapısı, nefes alma problemlerinin olup olmadığı, burun ile yüz şeklinin birbiri ile oranı, hastanın tıbbi geçmişi, kullanmış olduğu ilaçlar, varsa travma öyküsü göz önünde bulundurulur. Burun estetiği hangi yöntemle yapılırsa yapılsın kesi izleri bir süre sonra geçecektir. 

Burun Estetiği Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Burun estetiği öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar operasyonun daha başarılı geçmesi ve burun estetiği sonrası iyileşme sürecinin daha hızlı bir şekilde geçmesi açısından oldukça önemlidir. 

  • Aspirin veya diğer kan sulandırıcı ilaçlar, zayıflama hapları, vitamin hapları ameliyat sonrasında kanamaya neden olacağı için 10 gün önceden bırakılmalıdır. 

  • Yeşil çay gibi bitkisel çayları ameliyattan 1 hafta öncesine kadar tüketmemeniz gerekir. Siyah çay tüketmenizde bir sakınca yoktur.

  • Kanamayı arttırmaya neden olabilecek kiraz, vişne, sarımsak, kuru üzüm gibi salisik asit içeren besinleri tüketmemelisiniz. 

  • Sigara tüketmek iyileşmenizi geciktireceği için 1 hafta öncesinden bırakmanız gerekir. 

  • Ameliyattan 8 saat önce yeme ve içmeyi kesmelisiniz.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme 

Burun estetiği sonrası iyileşme sürecinde hastalara biraz sabırlı olmaları gerektiğini söylüyoruz. Çünkü burun estetiği ameliyatının tamamen iyileşmesi 6 ay ila 2 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Ameliyat sonrası hasta genellikle 6-8 saat sonra taburcu olur. Ancak bazı hastalar bir gece hastanede kalır. Ameliyat sonrası 4-6 saatlik sürede hiçbir şey yenilip içilmemesi gerekir. Daha sonra da sulu gıdalar tüketerek beslenilmelidir. Anestezinin etkisi geçince ağrı hissi yaşansa da bu durum geçicidir ve doktorun yazdığı ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Ameliyattan sonraki ilk 2 günlük süre hafif kan sızması görülebilir. Şişlik ve ödem oluşmaması için buz kompleksi uygulayabilirsiniz. Ameliyattan 10 gün sonra doktor kontrolüne gidilmesi gerekir. Yüzde oluşan şişlikler 3 7 gün içerisinde geçecektir. Burun estetiği sonrasında burnunuzu darbelerden olabildiğince korumanız gerekir. Ameliyattan sonraki ilk iyileşme sürecinde burnunuza elle temastan da kaçınmalısınız.

Diğer Blog Yazıları

Kulak ve burun sağlığına dair en yeni bilgileri ve püf noktaları Blog sayfamızda paylaşıyoruz.

Kulak Estetiği

Otoplasti (Kulak Estetiği ) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Halk arasında kulak estetiği olarak da bilinen otoplasti son zamanlarda en çok tercih edilen estetik ameliyatlar arasında yer alır.

Devamını Oku

Burun Estetiği

İstanbul Burun Estetiği Fiyatları

Tüm dünyada yaygın bir şekilde yapılan burun estetiği, burnun estetik ve fonksiyonel açıdan yeniden şekillendirilmesidir.

Devamını Oku

Bize Ulaşın

Sorularınız mı var ? Randevu mu almak istiyorsunuz ? Bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hızlı bir şekilde size dönüş yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Sinan Oduncu Whatsapp