Otoplasti (Kulak Estetiği ) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Halk arasında kulak estetiği olarak da bilinen otoplasti son zamanlarda en çok tercih edilen estetik ameliyatlar arasında yer alır.

Halk arasında kulak estetiği olarak da bilinen otoplasti son zamanlarda en çok tercih edilen estetik ameliyatlar arasında yer alır. Kulak estetiği hasta memnuniyetinin son derece yüksek olduğu bir estetik ameliyatıdır. Doğumsal ya da travma nedeniyle meydana gelen kulaktaki şekil bozukluğu otoplasti ile iyileştirilebilir. Oldukça yaygın bir estetik ameliyat çeşidi olan otoplasti sayesinde kişi kendini daha özgüvenli hisseder. Özellikle okul çağındaki çocuklar için kulak estetiği hem çocukları hem de aileleri mutlu eden bir prosedürdür. İşitmeye hiçbir zararı olmayan kulak estetiği anestezi ile yapılacağı için herhangi bir ağrı ya da acı hissi yaratmadan yapılan konforlu bir ameliyattır. Otoplasti ile kepçe kulak görünümü ortadan kalkarak, doğal ve estetik görünen kulaklara sahip olursunuz. 

Otoplasti Nasıl Yapılır ? 

Otoplasti 5 yaşından itibaren her kişiye yapılabilen bir estetik ameliyattır. Lokal anestezi ile yapılan bir cerrahi prosedür olan kulak estetiği çocuklarda korkmamaları için genel anestezi altında da yapılabilmektedir. Kulak ve kıkırdak yapısı yeniden şekillendirilen otoplasti ameliyatı yaklaşık 1-1,5 saat sürmektedir. Operasyon sonunda kulaklara özel bantlar yapıştırılır. Bu özel bantların iki hafta boyunca kulak çevresinde sarılı kalması gerekir. Ameliyatın hiçbir riski yoktur ve hastalar aynı gün taburcu edilir. İşlemde kesiler kulak arkasından yapıldığı için görünmeyecektir. 

Kulak Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Kulak estetiği ameliyatından sonra 2 gün boyunca pansuman uygulanır. Bu sargı açıldıktan sonra saç bandı ya da tenis bandı takılması önerilir. Bandajlar çıkarıldıktan sonra saçların yıkanmasında hiçbir sakınca yoktur. Kulak estetiği operasyonundan 2 hafta sonra yürüyüşe çıkabilir, 3 hafta sonra da diğer egzersizleri yapabilirsiniz. Kulak estetiği ameliyatından sonra ilk 1 hafta doğrudan saç kurutma makinesi veya fön makinesi kullanmamalısınız.

Diğer Blog Yazıları

Kulak ve burun sağlığına dair en yeni bilgileri ve püf noktaları Blog sayfamızda paylaşıyoruz.

Burun Estetiği

Tüm Yönleriyle Burun Estetiği

Burun estetiği diğer adıyla rinoplasti, burun şeklini değiştirmek veya burnu fonksiyonel açıdan iyileştirmek için yapılan bir estetik ameliyattır.

Devamını Oku

Burun Estetiği

İstanbul Burun Estetiği Fiyatları

Tüm dünyada yaygın bir şekilde yapılan burun estetiği, burnun estetik ve fonksiyonel açıdan yeniden şekillendirilmesidir.

Devamını Oku

Bize Ulaşın

Sorularınız mı var ? Randevu mu almak istiyorsunuz ? Bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hızlı bir şekilde size dönüş yapacağımızdan emin olabilirsiniz.

Sinan Oduncu Whatsapp